JLN kiest BAS Group tot logistiek bedrijf van het jaar

BAS Group in Etten-Leur is in oktober tijdens de uitreiking van de JLN (Jong Logistiek Nederland) Awards verkozen tot  winnaar in de categorie ‘Logistiek bedrijf van het jaar’.

 

Dit jaar stonden de verkiezingen in het thema van duurzaamheid.

In aanloop naar de verkiezingen toe gaf BAS via een filmpje de kiezers een kijkje in de keuken, en liet het bedrijf zien dat duurzaamheid een terugkerend thema is in hun bedrijfsvoering. Juist als logistiek dienstverlener in een van oudsher vervuilende branche zien zij het als hun plicht om het milieu in ogenschouw te nemen bij de uitvoering van hun activiteiten, zodat zij ook in de toekomst hun service kunnen blijven leveren.

Operationeel resulteert dit in de implementatie van de BAS ‘smart modal solutions’. HIermee transporteert de logistiek dienstverlener waar mogelijk via schonere modaliteiten en wordt het et wegvervoer alleen nog uitgevoerd met de nieuwste vrachtwagens. In samenwerking met partners realiseren zij een optimale beladingsgraad. Verder is het BAS nieuwbouwpand energiezuinig opgezet en streeft het bedrijf dagelijks actief haar MVO-initiatieven na.