Terugblik informatiesessies voor logistieke ondernemers in Moerdijk & Breda

Afgelopen week was CONNECTED West-Brabant mede-organisator van twee geslaagde bijeenkomsten voor logistieke bedrijven in de regio.

Op 23 januari vond in de gemeente Moerdijk, bij het Havenbedrijf, een middagsessie plaats voor Moerdijkse ondernemers en bedrijven. De aanwezigen werden bijgepraat over  de activiteiten van CONNECTED. Hanneke Bruinsma lichtte het programma Logistiek van West-Brabant toe, met de belangrijkste (innovatie)thema’s en projecten voor 2020 waar bedrijven aan deel kunnen nemen.
Ook presenteerden vijf studenten van de Logistics Community Brabant (LCB) hun visie over de kansen van intermodaal vervoer vanuit Moerdijk. De West Brabant Corridor stond hierbij centraal.

CWB Moerdijk 23-1

LCN OFF-Road

Studenten LCB

In Breda was op 28 januari het Innovation Square van Breda University of Applied Sciences (BUas) de locatie van een ontbijtbijeenkomst voor Bredase logistieke bedrijven. Het ondernemersteam van de gemeente Breda en CONNECTED West-Brabant namen dit initiatief.
De logistieke sector ziet veel veranderingen op zich afkomen; innoveren is dan ook belangrijker dan ooit. Deelnemers werden meegenomen de mogelijkheden die de programma’s van CONNECTED West-Brabant, gemeente Breda, BUas, Logistics Community Brabant (LCB)  en andere betrokken partijen bedrijven kunnen bieden. Ook hier kwamen de studenten aan het woord over hun project voor de West-Brabant Corridor, in het kader van hun minor bij BUas. Niek Masselink en Joost de Ruiter van BUas deden namens de 5 studenten het woord, en zij werkten samen met Tim Visser, Julie Pauwels en Bas van de Wardt.

Gerard Lutz Ondernemersteam Breda

Hanneke Bruinsma namens REWIN en CONNECTED

Minor studenten LCB

Op dinsdagmiddag 4 februari is er ook weer een bijeenkomst voor logistieke bedrijven, dan rond het thema Smart Mobility. Dit is een meeting van de CONNECTED- groep. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te horen welke ontwikkelingen er op dat gebied zijn in Brabant. Bekijk hier de locatie en het programma.