Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

Partner Logistics nu onderdeel van Lineage Logistics

Lineage Logistics, een van de grootste bedrijven op het gebied van koel- en vriesopslag en -logistiek ter wereld, neemt Partner Logistics over. Partner Logistics is een van de 11 West-Brabantse bedrijven in CONNECTED West-Brabant.

Geautomatiseerde distributiecentra
Door de koop acquireert Lineage meer dan 2,86 miljoen kubieke meter temperatuur geconditioneerde opslagcapaciteit en breidt het bedrijf de activiteiten uit met Partner's zes grootschalige, volledig geautomatiseerde diepvriesmagazijnen en een conventioneel vrieshuis in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Het netwerk van Partner Logistics, met het hoofdkantoor in Bergen op Zoom, heeft een totale capaciteit van meer dan 500.000 pallets. Het in 1998 opgerichte bedrijf is daarmee de Europese marktleider op het gebied van hypermoderne, verregaand geautomatiseerde warehousing van voornamelijk diepvries voedsel. De focus van Partner ligt op volledig geïntegreerde logistieke supply chains in die sector. Partner werkt onder andere voor Lamb Weston, Pinguin en Birds Eye.

Partner Logistics verheugd
Deze transactie is een fantastische kans voor ons bedrijf en onze klanten,” aldus Duco Buijze, CEO van Partner Logistics. “Wij verheugen ons erop deel te gaan uitmaken van Lineage en de mogelijkheden voor groei en uitbreiding van ons dienstenpakket te vergroten." De overname is goed voor de toekomst van Partner Logistics. Buijze en zijn team zien groeimogelijkheden en samen met Lineage kan die groei worden gerealiseerd. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel. “We blijven allemaal op onze stoel.” De naam Partner Logistics zal wel op den duur verdwijnen.

17,2 miljoen kubieke meter opslag
Lineage heeft ruim  100 locaties in de Verenigde Staten en 17,2 miljoen kubieke meter temperatuur geconditioneerde opslagcapaciteit. Het bedrijf gebruikt de acquisitie van Partner Logistics als extra platform voor nieuwe automatiseringsprojecten in de Amerikaanse en Europese markt.

bron: persbericht Lineage / Logistiek.nl